Quins continguts treballem?
Gestió de la identitat digital
Cercar i contrastar
Nous mitjans, velles veus
Xarxes socials: què són i com ens influeixen
Lectura audiovisual
Fake News
Violència de gènere a cop d’App
Odi i assetjament a la xarxa
A qui ens adrecem?
Cursos de formació, per docents (descarrega el dossier)
Tallers a escoles, per alumnes (descarrega el dossier)
Xerrades, per pares
Com són els nostres tallers?
“Els tallers ens han semblat molt dinàmics, participatius i molt connectats amb la realitat dels nostres alumnes. El contingut és correcte i adequat al nivell educatiu del grup”.
“Les formadores presenten un bon domini del tema. La periodista Mònica Roca va saber conduir els nois i noies i els va motivar per fer preguntes i reflexionar sobre els temes”.
“Molt pedagògic i motivador per tots ells”.
Pilar González, directora del centre d’educació infantil,
de primària i secundària ACESCO (Parets del Vallès)
“Quan l’Anna i la Mònica, em van oferir la possibilitat de posar en pràctica amb els meus alumnes de 4t d’ESO les seves activitats, vaig pensar que podriem assolir un triple objectiu pedagògic: motivar els alumnes, introduir les noves tecnologies i l’anàlisi periodística a l’aula i formar un alumnat més crític i obert al món del segle XXI.
“A la llum de les valoracions que han fet els nois i noies, puc afimar que ha estat un gran èxit. Us animo a participar-hi i no dubteu en posar-vos en contacte amb mi si voleu més referències.”
Josep Guardiola, professor de ciències socials a 4t d’ESO
de l’escola Jesús-Maria (Badal
No n’hi ha prou amb dominar les eines!
La societat actual ens demana processar l’allau d’informació al que tenim accés, aprendre a relacionar-nos en aquest nou context, participar activament com a ciutadans, generar continguts, gestionar la nostra identitat digital, preservar la nostra privacitat, fer valdre els nostres drets, desenvolupar-nos professionalment o generar coneixement a través d’aquest mitjà. Per això creiem necessari educar en competències digitals i promoure una alfabetització multimèdia.
Cal educar en competències digitals
El fet que els joves d’avui en dia hagin nascut en l’era tecnològica i sàpiguen fer anar mòbils, tauletes i ordinadors de manera pràcticament intuitiva no vol dir que siguin capaços de fer-ne un ús crític i actiu. Ningú neix ensenyat. És un aprenentatge que cal guiar. No es tracta d’omplir les aules de la última tecnologia, sino d’utilitzar les possibilitats que ofereixen les eines que tenim a l’abast per explorar nous mètodes pedagògics. La tecnologia ha canviat la manera d’aprendre. Ara, hem d’utilitzar-la per canviar la manera d’ensenyar.