Aquest curs ens estrenem a Banyoles!
També participarem en el programa “Eduquem en família”
Aquest curs ens fa molta il·lusió poder dir que Passaport Digital s’estrena a Banyoles. Ens fa il·lusió perquè per nosaltres significa formar part d’un nou projecte educatiu i això, sempre és un repte i una motivació. Però sobretot perquè es tracta d’un projecte educatiu organitzat conjuntament pel Servei de l’Educació de l’Ajuntament de Banyoles i les AMPA dels diferents centres educatius del municipi (escola bressol, escoles i instituts). El que significa que compta amb la implicació de les famílies de l’alumnat dels diferents centres i tota la comunitat educativa. Els tallers es poden consultar a la Guia de Recursos Educatius.
En total, des de Passaport Digital realitzarem una quarantena de tallers a tots els instituts de Banyoles entre secundària i batxillerat que giraran al voltant de diferents temàtiques. Amb els alumnes de batxillerat, aprendrem a cercar i contrastar informació a la xarxa. Una competència digital imprescindible per aquells que volen seguir estudiant i per detectar el fenomen de les “fake news”. Amb els alumnes de secundària, reflexionarem sobre com ens presentem i ens comportem a la xarxa a través de l’anàlisi de la nostra identitat digital; ens preguntarem per què serveixen les xarxes socials i quin ús n’estem fent; aprendrem a llegir imatges; i a comunicar-nos en el format dels nous mitjans.
D'altra banda, per anar escalfant motors abans de començar els tallers, des de Passaport Digital participarem també en el programa Eduquem en Família que aquest any arriba a la seva novena edició. Serà el dijous 8 de novembre en una taula rodona sobre l’ús i abús de les tecnologies amb Jordi Bernabeu i Pere Cornellà a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles. Jordi Bernabeu és psicòleg i educador especialitzat en atenció a adolescents i joves. Sobretot en temes de prevenció en el consum de drogues i usos 2.0. Pere Cornellà és mestre, pedagog i expert en gamificació i tecnologia educativa com a mètode per a revolucionar l’educació.