Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/pasdigital.net/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 292
Cursos de formació - Passaport Digital

Cursos de formació

Quins continguts treballem?

 Gestió de la identitat digital

 Cercar i contrastar

 Nous mitjans, velles veus

  Xarxes socials: què són i com ens influeixen

 Lectura audiovisual

  Fake News

 Violència de gènere a cop d’App

  Odi i assetjament a la xarxa

A qui ens adrecem?

Cursos de formació, per docents (descarrega el dossier)

Tallers a escoles, per alumnes (descarrega el dossier)

Xerrades, per pares

Com són els nostres tallers?

“Els tallers ens han semblat molt dinàmics, participatius i molt connectats amb la realitat dels nostres alumnes. El contingut és correcte i adequat al nivell educatiu del grup”.

 “Les formadores presenten un bon domini del tema.  La periodista Mònica Roca va saber conduir els nois i noies i els va motivar per fer preguntes i reflexionar sobre els temes”.

 “Molt pedagògic i motivador per tots ells”.

Pilar González, directora del centre d’educació infantil,
de primària i secundària ACESCO (Parets del Vallès)


“Quan l’Anna i la Mònica, em van oferir la possibilitat de posar en pràctica amb els meus alumnes de 4t d’ESO les seves activitats, vaig pensar que podriem assolir un triple objectiu pedagògic: motivar els alumnes, introduir les noves tecnologies i l’anàlisi periodística a l’aula i formar un alumnat més crític i obert al món del segle XXI.

“A la llum de les valoracions que han fet els nois i noies, puc afimar que ha estat un gran èxit. Us animo a participar-hi i no dubteu en posar-vos en contacte amb mi si voleu més referències.”

Josep Guardiola, professor de ciències socials a 4t d’ESO
de l’escola Jesús-Maria (Badal

No n’hi ha prou amb dominar les eines!

La societat actual ens demana processar l’allau d’informació al que tenim accés, aprendre a relacionar-nos en aquest nou context, participar activament com a ciutadans, generar continguts, gestionar la nostra identitat digital, preservar la nostra privacitat, fer valdre els nostres drets, desenvolupar-nos professionalment o generar coneixement a través d’aquest mitjà. Per això creiem necessari educar en competències digitals i promoure una alfabetització multimèdia.

Cal educar en competències digitals

El fet que els joves d’avui en dia hagin nascut en l’era tecnològica i sàpiguen fer anar mòbils, tauletes i ordinadors de manera pràcticament intuitiva no vol dir que siguin capaços de fer-ne un ús crític i actiu. Ningú neix ensenyat. És un aprenentatge que cal guiar. No es tracta d’omplir les aules de la última tecnologia, sino d’utilitzar les possibilitats que ofereixen les eines que tenim a l’abast per explorar nous mètodes pedagògics. La tecnologia ha canviat la manera d’aprendre. Ara, hem d’utilitzar-la per canviar la manera d’ensenyar.