Premsa

Banc de Bones Pràctiques

Passaport Digital, inclòs al Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals de Catalunya

El Banc de Bones Pràctiques es fa ressò de Passaport Digital i la tasca que fem en col·laboració amb l'Ajuntament de Parets del Vallès. Des de Passaport Digital impartim cursos d'educació en competències digitals i alfabetització multimèdia als instituts del municipi. Llegir l'article aquí.

El País

"El que encara han d'aprendre els nadius digitals"

Un ampli reportatge sobre la falta d’una educació en valors que ensenyi als joves les implicacions de les noves tecnologies dóna veu a Passaport Digital juntament amb altres experts en educació i comunicació. A la secció Talento DIgital, la periodista Isabel Valdés exposa diversos exemples d’iniciatives per a paliar aquesta manca. Llegeix el reportatge aquí.

El País

“Viure experiències extraordinàries”

La periodista Belén Kayser relata, en un suplement especial sobre educació del diari EL PAÍS, com els col·legis i instituts de la Comunitat de Madrid augmenten cada curs l’oferta d’activitats fora de l’horari escolar. Un exemple d’això és Passaport Digital. Llegeix el reportatge aquí.

Cadena Ser

“Cal usar la xarxa de manera responsable”

El programa Hora 25 de la Cadena SER dedica el seu espai Estartapeando a Passaport Digital. Anna Flotats explica en què consisteix el projecte, com funcionen els tallers i les seves experiències als centres. Escolta l’entrevista aquí.

Vallès Visió TV

Com fer un ús crític i responsable d’internet? Què cal saber per navegar per la xarxa sense perdre’ns o naufragar?

Una mostra dels tallers de PD en competències digitals fets a quatre instituts de Parets del Vallès (IES Torre de Malla, IES Montserrat, IES La Sínia i IES ACESCO). Veure reportatge aquí

Catalunya Ràdio (Popap. Programa de tendències i influències a la xarxa)

“Als adolescents no ens entenen”

Catalunya Ràdio acompanya la Mònica Roca al Col·legi ACESCO de Parets del Vallès per parlar amb adolescents sobre l’ús que fan del mòbil. Els joves que estan enganxats al mòbil són més propensos a deixar els estudis, a fumar o a consumir alcohol? És el que conclou un estudi de l’Institut Universitari d’Investigació en Atenció Primària, l’Institut Català de la Salut i la Universitat Autònoma. Però els adolescents, què en pensen? Escolta l’entrevista aquí. 

Cambio 16

“Els nadius digitals aprenen a navegar”

La revista Cambio 16 inclou al seu número de març un reportatge sobre Passaport Digital. A la seva secció dedicada a la formació, el periodista Iñigo Aduriz explica el per què del projecte, la seva implantació a les aules i el que més sorprèn a la Mònica i l’Anna quan parlen amb adolescents sobre internet. Llegeix el reportatge aquí.

Público

“Els adolescents, davant la violència masclista 2.0”

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, Passaport Digital imparteix diversos tallers sobre ‘Violència de gènere a cop de app’ en quatre biblioteques públiques de la Comunitat de Madrid. La periodista Sara Plaza explica com reacciona un grup d’adolescents de 16 anys a la Biblioteca Pública María Moliner de Villaverde. Llegeix el reportatge aquí.

Cadena Ser

“Són natius digitals però navegant per internet estan més perduts del que pensem”

La Cadena SER dedica els últims minuts del seu informatiu a la innovació educativa. Anna Flotats explica què és l’alfabetització multimèdia i quins són les principals llacunes dels adolescents en el món digital.

Catalunya Ràdio

“L’educació digital”

L’Ofici d’Educar conviden l’Anna Flotats per parlar de la revolució que ha suposat en l’educació la introducció de noves tecnologies com l’internet: res és ara com era abans. Al programa també hi participen Jordi Riera, mestre i Doctor en Pedagogia Social, catedràtic de la Universitat Ramon Llull i investigador de la societat de la Innovació;  i Josep Maria Esteve, director de l’Institut Escola Jacint Verdaguer, pioner en el que s’anomena l’escola digital, on la tecnologia està al servei de l’educació i no a l’inrevés. Escolta l’entrevista aquí.