Som periodistes en actiu que volem aportar la nostra experiència professional a les aules

Passaport Digital és un projecte educatiu que neix de la nostra inquietud com a periodistes. Volem fomentar l’esperit crític entre els alumnes a l’hora d’informar-se i entretenir-se i per això centrem la mirada en els nous mitjans. Conscients que la premsa, la ràdio i la televisió han passat a ser mitjans secundaris entre l’audiència, creiem que cal educar en els nous llenguatges d’Internet.

Coneix-nos
Mònica Roca

Mònica Roca

Em dic Mònica Roca, soc periodista i des de fa molts anys treballo a Catalunya Ràdio. He estat redactora en molts programes d’entreteniment de la casa i actualment formo part de l’equip del Solidaris. Un programa que aborda els reptes socials actuals i aposta per un periodisme crític, rigorós i reflexiu.

Vaig estudiar periodisme a la UAB i tinc un màster en Comunicació i Educació a la xarxa (UNED). Una formació que des de l’any 2016, m’ha motivat a compaginar la meva feina a la ràdio amb aquest projecte educatiu que es diu Passaport Digital. Amb l’objectiu, de fomentar un consum crític dels mitjans.

monica@pasdigital.net

Marc Serena

Marc Serena

Em dic Marc Serena i treballo des de fa més de 20 anys com a periodista pels principals mitjans de comunicació. Durant tot aquest temps, també he dirigit tres documentals, he escrit tres llibres i he compartit la meva passió per l'ofici fent xerrades per diversos instituts de la Catalunya Central convidat pel Col·legi de Periodistes de Catalunya.

Des del 2020, col·laboro en els tallers i en les xerrades de formació que ofereix Passaport Digital.

Soc llicenciat en Periodisme i Certificat d'aptitud pedagògica (CAP) per la Universitat Autònoma de Barcelona, he exercit de professor de comunicació en el Grau de Comunicació de la UOC i tinc un màster en Estudis Internacionals (UB).

Anna Flotats

Anna Flotats

Em dic Anna Flotats, soc periodista i actualment em dedico a la comunicació política. Soc cap de premsa d’un grup parlamentari al Congrés dels Diputats, on vaig arribar el 2018 després de 10 anys treballant en mitjans de comunicació.

He passat per Público, El País, COMRàdio i Barcelona Televisió, on he estat redactora d’informació política i local. Vaig estudiar Periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona i, anys després, vaig fer el màster en Ciències de la Informació del diari El País.
Recentment, he cursat també un màster en Direcció en Comunicació empresarial i institucional (UAB). La meva trajectòria professional m’ha portat a interessar-me per l’educació mediàtica. I des del 2016, comparteixo la meva experiència als mitjans a través de Passaport Digital. 

anna@pasdigital.net